Galaretka z borówek - na surowo

Galaretka, najpierw jest płynna, aż boimy się iż nic z niej nie wyjdzie, a później szybko żeluje.

galaretkiPrzetworyPrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Ocena:

(średnia 4.42 z 142 głosów)

Składniki:

  • borówki - 1 litr
  • cukier - 1 kg

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Borówki miażdżymy, ucieramy, i dodajemy cukier - partiami. aż się
  • całkowicie rozpuści.
  • Gdy cukier się rozpuści wkładamy w zakręcane słoiczki, dobrze zamykamy i odstawiamy
  • w chłodne miejsce.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Chłodnik z buraków

Chłodnik z buraków to tradycyjne polskie danie. Najczęściej przygotowywany z dodatkiem soku z buraków i liści botwinki. Chłodnik z buraków można przygotowywać na bazie kefiru, maślanki lub gęstego jogurtu naturalnego. Ponadto chłodnik z buraków to świetna propozycja na letni obiad. Z przygotowaniem chłodnika z buraków poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Przepis na chłodnik z buraków to pomysł na sezonowy posiłek na co dzień.

mojegotowanie

Chłodnik z buraków i botwiny na surowo

Główne składniki: