Galaretka z borówek - na surowo

Galaretka, najpierw jest płynna, aż boimy się iż nic z niej nie wyjdzie, a później szybko żeluje.

dodany przez: Aseret aseret

galaretki przetwory przekąski

Czas przygotowania:
30min.
Ocena:

(średnia 4.4 z 144 głosów)

Składniki:

  • borówki - 1 litr
  • cukier - 1 kg

Sposób przygotowania:

  • gotowanie

Posiłek:

Galaretka z borówek - na surowo - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Borówki miażdżymy, ucieramy, i dodajemy cukier - partiami. aż się
  • całkowicie rozpuści.
  • Gdy cukier się rozpuści wkładamy w zakręcane słoiczki, dobrze zamykamy i odstawiamy
  • w chłodne miejsce.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: