Fasolka w solance

Ocena:

4.43 (156)

  • 15 min.
  • dla 4 osób
Przygotowanie: 15 minut
Gotowanie: 1 godzina 30 minut
Składniki na 3–4 litrowe słoiki

Składniki:

  • 1 kg żółtej fasolki szparagowej
  • 8 łodyg kwitnącego kopru
  • sól

Fasolka w solance - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Fasolkę umyć, obciąć końcówki oraz boczne włókna. Strączki przekroić na pół lub na mniejsze kawałki, ewentualnie zostawić całe. Wyparzone słoiki napełnić ciasno fasolką. Dołożyć koper.
  • W garnku zagotować wodę, dodać sól (na 1 l wody 1 łyżeczka soli). Wrzącą napełnić słoiki tak, aby całkowicie przykryła fasolkę.
  • Słoiki dokładnie zamknąć. Gotować ok. 90 minut w temperaturze 100°C (najlepiej w piekarniku).
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne