Dżem agrestowy

Pyszny dżem z dodatkiem kiwi

Dodany przez:

Dżem agrestowy

Owocowe

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 kg agrestu
  • 50 dag owoców kiwi
  • 1/2 szklanki wody
  • 70 dag cukru
  • 2 opakowania żelfixu

Przygotowanie

  1. 1. Agrest umyj
  2. 2. Kiwi obierz, pokrój w plastry
  3. 3. Do naczynia wlej wodę, włóż kiwi, i połowę agrestu, wsyp żelfix i zagotuj
  4. 4. Dodaj cukier i gotuj na małym ogniu aż owoce się rozgotują
  5. 5. Wsyp pozostały agrest i gotuj jeszcze kilka minut
  6. 6. Wyparzone słoiki napełnij dżemem, zamknij i pasteryzuj w nagrzanym do 120 st. Celsjusza piekarniku przez 20 minut

Wskazówki

Wypróbuj nasze przepisy na przetwory!
 

przetwory Dżem agrest
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy