"Domowy, słodki sos chilli z nutą czosnku"

Ocena:

4.49 (195)

  • 50 min.
  • dla 2 osób
Sos z piekła rodem.. ;)

Składniki:

  • 5 ostrych papryczek chilli (ja miałam dość spore)
  • 1 czerwona papryka
  • główka czosnku
  • 200 ml Golden Syrup
  • 200 ml wrzątku
  • łyżeczka soli

"domowy, słodki sos chilli z nutą czosnku" - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Papryczki kroimy w plasterki i razem z nasionkami wrzucamy do garnuszka.
  • Dodajemy umytą i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, przeciśnięte
  • przez praskę ząbki czosnku oraz sól.
  • Delikatnie ucieramy wszystko łyżką, dolewamy golden syrup oraz wrzątek
  • i pozostawiamy na około czterdzieści minut, aż część płynu odparuje, a
  • warzywa zmiękną.
  • Następnie miksujemy wszystko na gładką masę i gorące przelewamy do słoiczków.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne