Domowe Kulki Rafaello :-)

Idealny zarówno na zimny wieczór jak i na deser. Polecam =)

dodany przez: anonymous

Desery Przekąski

Czas przygotowania:
3godz. 0min.
Ocena:

(średnia 4.46 z 188 głosów)


Składniki:

  • 1 tabliczka białej czekolady (100g)
  • 50g masła
  • 25g cukru pudru
  • 3/4 szkl. wiórków kokosowych do masy
  • ok. 20 obranych migdałów
  • oraz
  • około 1/2 szkl. wiórków kokosowych do obtoczenia kulek

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • Czekoladę łamiemy na małe kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej.
  • W misce ucieramy dokładnie masło z cukrem pudrem. Najlepiej zrobić to mikserem. Do powstałej masy dodajemy powoli rozpuszczoną czekoladę cały czas miksując. Na koniec wsypujemy do masy wiórki kokosowe i mieszamy wszystko delikatnie łyżką. Masę wstawiamy na około 30 minut do lodówki.
  • Ze stężałej masy formujmy małe kuleczki, umieszczając w środku każdej po jednym migdale. Obtaczamy je dokładnie w wiórkach kokosowych. Tak przygotowane kulki rafaello musimy jeszcze raz schłodzić w lodówce przez około 2 godz.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy