Kokosowe racuszki w białym pyle

Ocena:

4.56 (187)

  • 30 min.
  • dla 5 osób

Delikatne , serowe racuszki z dodatkiem pachnącego kokosu.

Składniki:

  • - ser biały - 250 g
  • - kasza manna - 0,5 szklanki
  • - kokos - 0,5 szklanki
  • - jajka - 2 szt
  • - cukier - 2 łyżki
  • - olej do smażenia - 100 ml
  • - cukier puder - 2 łyżki

Kokosowe racuszki w białym pyle - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ser ucieramy.
  • Mieszamy z żółtkami, kaszą, cukrem i kokosem.
  • Ubijamy pianę z białek i delikatnie dodajemy do masy serowej.
  • Na rozgrzany olej kładziemy łyżką niewielkie porcje , delikatnie spłaszczamy.
  • Smażymy po minutce z każdej strony.
  • Na talerzu gęsto opruszczamy cukrem pudrem.
  • Smacznego!
  • Uwaga!
  • Racuszki lubią przywierać , dlatego musimy ich bardzo pilnować!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne