Dipy do chipsów

Przygotowanie: 20 minut

Sosydipchipsy

Czas przygotowania:
20 min.
Kalorie:
0.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 189 głosów)

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA 2 MISECZKI
  • 2 opakowania pasty rybnej z papryką KING OSCAR
  • 2 opakowania pasty rybnej KING OSCAR
  • 2 małe kubki jogurtu naturalnego, niezbyt gęstego
  • po 1/2 strąka czerwonej i zielonej papryki
  • ogórek konserwowy
  • kilka gałązek natki
  • cebula
  • sól, pieprz

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Cebulę obrać, posiekać. Papryki umyć, oczyścić z pestek. Papryki i ogórek konserwowy pokroić w bardzo drobną kostkę. Natkę opłukać, otrzepać z wody, posiekać.
  • Jeden jogurt naturalny utrzeć z pastą rybną z papryką. Dodać paprykę i połowę cebuli, wymieszać.
  • Pozostały jogurt utrzeć z pastą rybną, dodać pozostałą cebulę, posiekaną natkę i ogórek, wymieszać.
  • Dipy przyprawić solą i pieprzem. Przełożyć do miseczek i podawać do chipsów.

Kalorie: 0.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy