Dipy do chipsów

Przygotowanie: 20 minut

Dodany przez:

Dipy do chipsów

Sosy i dipy

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 4.67 z 3 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • SKŁADNIKI NA 2 MISECZKI
  • 2 opakowania pasty rybnej z papryką KING OSCAR
  • 2 opakowania pasty rybnej KING OSCAR
  • 2 małe kubki jogurtu naturalnego, niezbyt gęstego
  • po 1/2 strąka czerwonej i zielonej papryki
  • ogórek konserwowy
  • kilka gałązek natki
  • cebula
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać, posiekać. Papryki umyć, oczyścić z pestek. Papryki i ogórek konserwowy pokroić w bardzo drobną kostkę. Natkę opłukać, otrzepać z wody, posiekać.
  2. Jeden jogurt naturalny utrzeć z pastą rybną z papryką. Dodać paprykę i połowę cebuli, wymieszać.
  3. Pozostały jogurt utrzeć z pastą rybną, dodać pozostałą cebulę, posiekaną natkę i ogórek, wymieszać.
  4. Dipy przyprawić solą i pieprzem. Przełożyć do miseczek i podawać do chipsów.
sos chipsy sosy dipy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze