Delikatny sos do warzyw gotowanych

Sos do warzyw gotowanych jak i sałatek, równie dobrze zastępuje sos Winegret.

dodany przez: loken24 loken24

sosy

Czas przygotowania:
5min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 210 głosów)

Składniki:

  • mała łyżka majonezu
  • 100 ml śmietany zakwaszanej
  • 50 ml jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz młotkowany (gruby)
  • pietruszka zielona
  • (pół łyżeczki primerby bazyliowej, lub świeże zioła lub kostki ziołowe KNORR)

Sposób przygotowania:

  • na zimno

Posiłek:

Delikatny sos do warzyw gotowanych - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Składniki sosu łączymy ze sobą, jeżeli jest sos za gęsty dodać śmietany słodkiej lub więcej jogurtu.Można dodać troszkę soku z cytryny ( nie dużo ) Życzę smacznego. Zachęcam do obejrzenia innych moich przepisów.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: