Delikatny sos do warzyw gotowanych

Sos do warzyw gotowanych jak i sałatek, równie dobrze zastępuje sos Winegret.

Sosy

Czas przygotowania:
5 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 210 głosów)

Składniki:

  • mała łyżka majonezu
  • 100 ml śmietany zakwaszanej
  • 50 ml jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz młotkowany (gruby)
  • pietruszka zielona
  • (pół łyżeczki primerby bazyliowej, lub świeże zioła lub kostki ziołowe KNORR)

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Składniki sosu łączymy ze sobą, jeżeli jest sos za gęsty dodać śmietany słodkiej lub więcej jogurtu.Można dodać troszkę soku z cytryny ( nie dużo ) Życzę smacznego. Zachęcam do obejrzenia innych moich przepisów.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy