delikatny_sos_do_warzyw_gotowanych

Delikatny sos do warzyw gotowanych

Ocena:

4.45 (210)

  • 5 min.
  • dla 3 osób
Sos do warzyw gotowanych jak i sałatek, równie dobrze zastępuje sos Winegret.

Składniki:

  • mała łyżka majonezu
  • 100 ml śmietany zakwaszanej
  • 50 ml jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz młotkowany (gruby)
  • pietruszka zielona
  • (pół łyżeczki primerby bazyliowej, lub świeże zioła lub kostki ziołowe KNORR)

Delikatny sos do warzyw gotowanych - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Składniki sosu łączymy ze sobą, jeżeli jest sos za gęsty dodać śmietany słodkiej lub więcej jogurtu.Można dodać troszkę soku z cytryny ( nie dużo ) Życzę smacznego. Zachęcam do obejrzenia innych moich przepisów.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne