Delikatny sos do warzyw gotowanych

Sos do warzyw gotowanych jak i sałatek, równie dobrze zastępuje sos Winegret.

Dodany przez:

Delikatny sos do warzyw gotowanych

Sosy i dipy

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 3.7 z 10 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • mała łyżka majonezu
  • 100 ml śmietany zakwaszanej
  • 50 ml jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz młotkowany (gruby)
  • pietruszka zielona
  • (pół łyżeczki primerby bazyliowej, lub świeże zioła lub kostki ziołowe KNORR)

Przygotowanie

  1. Składniki sosu łączymy ze sobą, jeżeli jest sos za gęsty dodać śmietany słodkiej lub więcej jogurtu.Można dodać troszkę soku z cytryny ( nie dużo ) Życzę smacznego. Zachęcam do obejrzenia innych moich przepisów.
sos śmietana ziola
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze