Mięso w sosie

Ocena:

4.46 (168)

  • 40 min.
  • dla 5 osób
Mięsko może być do odiadu albo z pieczywem.

Składniki:

  • mięso wieprzowe (łopatka, karczek) 40 dag
  • cebula 2 sztuki
  • kukurydza konserwowa 1/2 puszki
  • szczypiorek 1/2 pęczka
  • kostka rosołowa 1 sztuka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • mąka
  • koncentrat pomidorowy

Mięso w sosie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso umyć, pokroić na małe kawałki. Obsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać obrane i pokrojone drobno cebule. Podlać wodą.
  • Dodać kostkę rosołową i wymieszać.
  • Dusić ok. 20 minut.
  • Dodać kukurydzę, koncentrat pomidorowy i dusić do miękkości. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Jeśli trzeba sos zagęścić mąką.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne