" Delikatne ciasto waniliowe z budyniem czekoladowym "

Ocena:

4.3 (194)

  • 60 min.
Pyszne ciasto z serków homogenizowanych z dodatkiem czekoladowego budyniu.

Składniki:

  • Ciasto:
  • - mąka - 2 szklanki
  • - proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • - masło - 0,5 kostki
  • - cukier - 0,5 szklanki
  • - jajka - 2 szt
  • Masa budyniowa:
  • - mleko - 1 l
  • - budyń czekoladowy - 3 szt
  • Masa serowa:
  • - margaryna - 0,5 kostki
  • - serki homogenizowane np. Danio - ok. 600 g
  • - cukier - 0,5 szklanki
  • - jajka - 3 szt
  • - budyń śmietankowy - 1 op

" delikatne ciasto waniliowe z budyniem czekoladowym " - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ciasto:
  • Zagniatamy mąkę przesianą z proszkiem , cukier , jajka i masło na gładkie ciasto.
  • Wykładamy na dużą blachę.
  • Masa budyniowa:
  • Budynie gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.
  • Gorące wylewamy na ciasto.
  • Masa serowa:
  • Białka ubijamy z odrobiną soli.
  • Margarynę ucieramy z cukrem.
  • Stale ucierając dodajemy żółtka i serki homogenizowane.
  • Dodajemy budyń śmietankowy a na samym końcu ubitą pianę z białek.
  • Delikatnie wszystko mieszamy.
  • Przygotowaną masę rozkładamy na wystudzonym budyniu.
  • Pieczemy około 40 minut w 160C.
  • Smacznego!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne