" Delikatne ciasto waniliowe z budyniem czekoladowym "

Pyszne ciasto z serków homogenizowanych z dodatkiem czekoladowego budyniu.

dodany przez: Ostra Na Słodko ostra_na_slodko

ciasta desery budynie

Czas przygotowania:
60min.
Kalorie:
100 kcal
Ocena:

(średnia 4.32 z 191 głosów)

Składniki:

  • Ciasto:
  • - mąka - 2 szklanki
  • - proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • - masło - 0,5 kostki
  • - cukier - 0,5 szklanki
  • - jajka - 2 szt
  • Masa budyniowa:
  • - mleko - 1 l
  • - budyń czekoladowy - 3 szt
  • Masa serowa:
  • - margaryna - 0,5 kostki
  • - serki homogenizowane np. Danio - ok. 600 g
  • - cukier - 0,5 szklanki
  • - jajka - 3 szt
  • - budyń śmietankowy - 1 op

Sposób przygotowania:

  • pieczenie

" delikatne ciasto waniliowe z budyniem czekoladowym " - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ciasto:
  • Zagniatamy mąkę przesianą z proszkiem , cukier , jajka i masło na gładkie ciasto.
  • Wykładamy na dużą blachę.
  • Masa budyniowa:
  • Budynie gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.
  • Gorące wylewamy na ciasto.
  • Masa serowa:
  • Białka ubijamy z odrobiną soli.
  • Margarynę ucieramy z cukrem.
  • Stale ucierając dodajemy żółtka i serki homogenizowane.
  • Dodajemy budyń śmietankowy a na samym końcu ubitą pianę z białek.
  • Delikatnie wszystko mieszamy.
  • Przygotowaną masę rozkładamy na wystudzonym budyniu.
  • Pieczemy około 40 minut w 160C.
  • Smacznego!

Kalorie: 100

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy