Czerwona fasola duszona z wołowiną

To pyszna alternatywa dla gulaszu.

dodany przez: Angua

dania mięsne przekąski

Czas przygotowania:
50min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 197 głosów)

Składniki:

  • 0,5 kg mielonej wołowiny
  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszkę pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • 2-3 cebule
  • Ok. 0,5 l bulionu (może być z kostki)
  • Kminek, oregano, słodka i ostra papryka, tabasco
  • Vetega do dań meksykańskich
  • Oliwa

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

  • duszenie

Posiłek:

Czerwona fasola duszona z wołowiną - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy na niej pokrojoną cebule. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do cebuli. Chwilę smażymy, po czym dodajemy mielone mięso. Smażymy na wolnym ogniu, aż mięso zmieni kolor. Wlewamy na patelnię pokrojone pomidory wraz z zalewą oraz bulion (tak by przykrył mięso). Doprawiamy przyprawami do smaku. Dusimy na małym ogniu 20 min. Fasole i kukurydzę odsączamy z zalewy, dodajemy do całości i gotujemy następne 5 min. delikatnie mieszając.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy