Curry - Z Brukselką

Ocena:

4.47 (148)

  • 50 min.
  • dla 4 osób

Curry - Z Brukselką

Składniki:

  • 3 dag świeżego imbiru
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 30 dag brukselki
  • 40 dag słodkich ziemniaków
  • łyżka masła
  • 1,5 łyżeczki łagodnego curry
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 200 ml bulionu drobiowego
  • sól
  • limetka
  • owoc granatu
  • pęczek natki kolendry

Curry - z brukselką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Przepis na curry - Curry z brukselką
  • Imbir, cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Oczyszczoną brukselkę dzielimy na połówki lub ćwiartki. Obrane ziemniaki tniemy w grubą kostkę. Masło rozgrzewamy, wrzucamy imbir, cebulę i czosnek, podsmażamy 2 min.
  • Dokładamy brukselkę i ziemniaki, dusimy 5 min. Oprószamy curry, smażymy jeszcze chwilę. Wlewamy mleko kokosowe i bulion, przyprawiamy do smaku solą. Dusimy pod przykryciem 15 min. Przed podaniem gorące curry przyprawiamy sokiem z limetki, posypujemy pestkami granatu oraz dużą ilością posiekanej natki kolendry.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne