corn_flakes

Corn Flakes

Ocena:

4.48 (196)

  • 60 min.
Połączenie płatków corn flakes i nutelli smakuje rewelacyjnie. Musisz to sprawdzić :)

Składniki:

  • nutella 250 g,
  • płatki kukurydziane Corn Flaks 250 g,
  • śmietana kremówka 36% 500 ml,
  • 2 serki waniliowe Danio,
  • cukier waniliowy,
  • śmietan fix,
  • 2 galaretki wiśniowe.

Corn flakes - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Płatki drobno pokruszyć, wymieszać z nutellą. Ułożyć masę na blachę wcześniej wyłożoną papierem do wypieków. Podczas układania masy dobrze dociskamy ją łyżką, co później ułatwi krojenie i spód się w ogóle nie kruszy. Blachę ze spodem wkładamy do lodówki
  • 2. Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier waniliowy, serki i śmietan fix. Wszystko razem jeszcze chwilę miksujemy. Ubitą śmietanę nakładamy na wcześniej przygotowany spód i wkładamy do lodówki.
  • 3. Galaretki rozpuścić w 500 ml gorącej wody. Lekko gęstniejącą galaretkę wylewamy na ubitą śmietanę.
  • Ciasto musi poczekać na łasuchów w lodówce 24 godziny :)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne