Połączenie płatków corn flakes i nutelli smakuje rewelacyjnie. Musisz to sprawdzić :)
Składniki:
nutella 250 g,
płatki kukurydziane Corn Flaks 250 g,
śmietana kremówka 36% 500 ml,
2 serki waniliowe Danio,
cukier waniliowy,
śmietan fix,
2 galaretki wiśniowe.
Corn flakes - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
1. Płatki drobno pokruszyć, wymieszać z nutellą. Ułożyć masę na blachę wcześniej wyłożoną papierem do wypieków. Podczas układania masy dobrze dociskamy ją łyżką, co później ułatwi krojenie i spód się w ogóle nie kruszy. Blachę ze spodem wkładamy do lodówki
2. Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier waniliowy, serki i śmietan fix. Wszystko razem jeszcze chwilę miksujemy. Ubitą śmietanę nakładamy na wcześniej przygotowany spód i wkładamy do lodówki.
3. Galaretki rozpuścić w 500 ml gorącej wody. Lekko gęstniejącą galaretkę wylewamy na ubitą śmietanę.
Ciasto musi poczekać na łasuchów w lodówce 24 godziny :)