Camembert smażony z gruszkami :

Smaczna przekąska na ciepło . Szybka .

Dodany przez:

Camembert smażony z gruszkami :

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 2 serki Camembert ( ja wzięłam z pieprzem )
  • 1 duża gruszka
  • 4 łyżeczki konfitury z żurawiny
  • 20 owoców winogron ( drobnych )
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 jajko
  • bułka tarta

Przygotowanie

  1. Gruszkę obrać , przekroić na pól wzdłuż , usunąć delikatnie gniazda nasienne i pokroić w cienkie plasterki . Ser panierować w jajku i bułce tartej ( tak by boki też były pokryte panierką . Rozgrzać tłuszcze. Na patelnie kłaść plasterki gruszki i obsmażać po 2 minuty z każdej strony . Odłożyć na bok ( przykryć by nie wystygły za mocno ) . Na patelnię ( na ten sam tłuszcz na którym smażyła się gruszka ) kłaść serki i obsmażać po 2-3 minuty z każdej strony. Jeśli trzeba to zmniejszyć gaz na minimalny . Podawać ser obłożony podsmażonymi plasterkami gruszki z dodatkiem 2 łyżeczek konfitury z żurawiny na porcje i winogronami . Można dodatkowo posypać gruszkę świeżo zmielonym kolorowym pieprzem .
ser przekąska kolacja zapiekanka gruszka camembert
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze