Brotola w panierce kukurydzianej

Pierwszy raz jadłam tę rybę i powiem krótko-jest przepyszna i ma delikatne białe mięso- -Polecam !!

dodany przez: evita0007 evita0007

ryba

Czas przygotowania:
20min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 194 głosów)

Składniki:

  • 3 tuszki Brotoli
  • 1 jajko kurze surowe
  • mąka kukurydziana do panierowania
  • olej do smażenia
  • Przyprawy:
  • sok z połowy cytryny,przyprawa fish masala,sól morska i pieprz świeżo mielone wg.uznania,oprócz cytrynki.

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Brotola w panierce kukurydzianej - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Rozmrożone tuszki myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.Moje nie miały łusek.Ale jeśli ktos trafi że są to łuski usuwamy.
  • Każdą tuszkę skrapiamy cytrynką i posypujemy przyprawami.
  • (tak jak pisałam przyprawy wg.uznania)
  • Następnie maczamy w roztrzepanym jaku potem w mące kukurydzianej i smażymy z obu stron na wolnym ogniu na złoty kolor i gotowe.
  • Podajemy z czym kto lubi :)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy