Bakłażan w cieście

Ocena:

4.47 (143)

  • 20 min.
  • dla 2 osób
pyszne danie

Składniki:

  • 6 plastrów bakłażana o grubości 1cm
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mąki pszennej i mąka do panierowania
  • Sól, pieprz, zioła prowansalskie
  • 1 pomidor
  • 10 dag sera żółtego
  • Olej do smażenia
  • 3 dag łososia wędzonego

Bakłażan w cieście - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Plastry bakłażanów nasolić i poczekać 15 minut a następnie je panierować w mące i cieście sporządzonym z jajek mąki i przypraw, konsystencja tego ciasta powinna byś troszkę gęstsza od naleśnikowego. Smażymy z obu stron na złoty kolor na wierzch układamy pokrojone pomidory i pokrojony ser. Zapiekamy (najlepiej za pomocą funkcji: pieczenie górne albo grill).
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne