Bakaliowe z dodatkiem ananasa

Ocena:

4.53 (182)

  • 2 godz. 0 min.
Ciasto łatwe w przygotowaniu dla miłosników bakali :)

Składniki:

  • KREM:
  • 20 dkg rodzynek,
  • 20 dkg orzechów włoskich,
  • 10 dkg płatków migdałowych,
  • 250 ml wódki,
  • 5 żółtek,
  • 5 łyżek cukru pudru,
  • 25 dkg masła,
  • ananas w puszce.
  • 500 ml śmietany kremówki,
  • galartetka cytrynowa
  • czekolada do dekoracji

Bakaliowe z dodatkiem ananasa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Spód biszkoptowy lub kokosowy pieczemy wedlug swojego przepisu.
  • Bakalie (rodzynki, orzechy - pokrojone, migdały) dzień wcześniej zalać alkoholem (żeby się dobrze napiły;).
  • 5 żółtek utrzeć z cukrem pudrem i masłem na krem.
  • Do gotowego kremu wmieszać bakalie i ananas (pokrojony na małe cząstki) i wyłożyć na biszkopt.
  • Kremówke ubić z galaretką cytrynową przygotowaną w połowie zalecanej objetości wody.
  • Na koniec udekorować polewą czekoladową lub wiórkami z czekolady.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne