Smaczna zupa z dodatkiem tuńczyka

Zupa rybna z tuńczykiem

dodany przez: Ania15

zupy zupa rybna dania mięsne

Czas przygotowania:
30min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 183 głosów)

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka, 200 g,
  • 1 puszka pomidorów w całości, 400 g,
  • 1/2 łyżki masła,
  • 1 cebula drobno posiekana,
  • 1 ząbek czosnku drobno posiekany,
  • 2 łyżki maki,
  • 2 łyżeczki łagodnego curry w proszku,
  • 3 łyżki ryżu,
  • 1 cukinia pokrojona w ćwiartki,
  • 125 ml jogurtu naturalnego o% tłuszczu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Smaczna zupa z dodatkiem tuńczyka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Odsączyć tuńczyka do naczynia z miarka i dopełnić do 600 ml.
  • Na maśle podsmażyć cebule i czosnek, dodać make i curry, smażyć 2 min. Powoli wlewać
  • płyn, mieszając dobrze przy dnie.
  • Dodać pomidory, trochę je rozdrobnić łyżką, po zagotowaniu wrzucić ryz. Gotować 10
  • min. Następnie dodać cukinie i tuńczyka i gotować 15 min.
  • Doprawić sola i pieprzem, dodać jogurt 0%, zagotować.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy