Smaczna zupa z dodatkiem tuńczyka

Ocena:

4.52 (185)

  • 30 min.
  • dla 2 osób
Zupa rybna z tuńczykiem

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka, 200 g,
  • 1 puszka pomidorów w całości, 400 g,
  • 1/2 łyżki masła,
  • 1 cebula drobno posiekana,
  • 1 ząbek czosnku drobno posiekany,
  • 2 łyżki maki,
  • 2 łyżeczki łagodnego curry w proszku,
  • 3 łyżki ryżu,
  • 1 cukinia pokrojona w ćwiartki,
  • 125 ml jogurtu naturalnego o% tłuszczu
  • sól, pieprz

Smaczna zupa z dodatkiem tuńczyka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Odsączyć tuńczyka do naczynia z miarka i dopełnić do 600 ml.
  • Na maśle podsmażyć cebule i czosnek, dodać make i curry, smażyć 2 min. Powoli wlewać
  • płyn, mieszając dobrze przy dnie.
  • Dodać pomidory, trochę je rozdrobnić łyżką, po zagotowaniu wrzucić ryz. Gotować 10
  • min. Następnie dodać cukinie i tuńczyka i gotować 15 min.
  • Doprawić sola i pieprzem, dodać jogurt 0%, zagotować.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne