Babeczki nadziewane pastą pieczarkową i łososiową

Idealne na Sylwestra. Szybkie w przygotowaniu i z pewnością ciekawie prezentujące się na stole!

babeczkiPrzekąski

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.44 z 190 głosów)

Składniki:

  • kruche słone babeczki
  • pieczarki
  • jajka
  • sól
  • pieprz
  • majonez
  • szczypiorek
  • łosoś
  • serek kremowy
  • sól
  • pieprz
  • koper

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • 1. Pastę pieczarkową przygotowujemy następująco:
  • Jajka gotujemy na twardo. W tam samym czasie w osobnym garnku gotujemy pieczarki w mocno osolonej wodzie. Po ugotowaniu i ostygnięciu jajka drobniuteńko siekamy (możemy użyć blendera). Szczypior i obgotowane pieczarki wrzucamy do blendera i miksujemy tak by pieczarki były w maluteńkich kawałeczkach, prawie zmielone. Dodajemy majonez, sporo pieprzymy.
  • 2. Pastę łososiową przygotowujemy następująco:
  • Łososia wędzonego drobno siekamy w blenderze, dodajemy kremowy serek i całość mielimy na jednolitą masę. Solimy, pieprzymy do smaku, dodajemy trochę posiekanego kopru.
  • Babeczki napełniamy pastami i odpowiednio dekorujemy.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy