amur_w_ziolach

Amur w ziołach

Ocena:

4.46 (181)

  • 1 godz. 10 min.
  • dla 3 osób

Mięso jest bardzo delikatne i smaczne. Mój faworyt wśród ryb.

Składniki:

  • 2 płaty amura
  • sok z połowy cytryny
  • majeranek
  • bazylia
  • sól ziołowa
  • pieprz
  • posiekany świeży koperek
  • rozmaryn

Amur w ziołach - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Amura oczyszczamy z łusek i przelewamy zimną wodą, następnie ręcznikiem papierowym osuszamy rybę i obficie ją przyprawiamy, na koniec posypujemy świeżym koperkiem.
  • 2. Rybę zawijamy w papier do pieczenia i bez dodatku tłuszczu pieczemy w 150*C przez 40 minut i w 180*C przez 10 minut (lekko uchylamy papier). Podajemy z ulubionymi dodatkami (u mnie frytki i surówka z marchwi z rodzynkami).
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne