Aksamitny mus z kaszy manny.

Aksamitny mus z kaszy manny.

Czas przygotowania:
7 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 179 głosów)

Składniki:

  • 350ml wody +100 ml 2 łyżki cukru 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki kaszy manny 3 łyżki śmietany 18% torebka cukru waniliowego 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo; jabłko 2 łyżki miodu

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Wodę zagotować razem z 2 łyżkami cukru. Kaszę manna zalać 100 ml. wody i dokładnie wymieszać w kubku. Następnie wlać do gotującej się wody i gotować około 7 min. ciągle mieszając. W miseczce wymieszać śmietanę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Gdy kaszka już będzie kleista zdjąć z ognia aby chwile przestygła. Kasze chwile mieszać widelcem aby stała się lekko puszysta a następnie wymieszać z posłodzoną śmietaną. Mus przelać do pucharków. Jabłko pokroić na ćwiartki, a następnie na plasterki. Na rozgrzaną patelnie dodajemy miód i wrzucamy jabłka. Chwile podsmażamy z każdej strony. Jabłkami dekorujemy desery.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy