Jajka miksujemy z cukrem na gładką masę, dodajemy stopniowo obie mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia.
Wylewamy na blaszkę wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Pieczemy ok. 30-35 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu biszkopt należy rozkroić na dwa placki.
Galaretki rozpuszczamy w pół litra gorącej wody. Studzimy.
Do miski wkładamy ser biały i cukier i rozbijamy mikserem. Następnie wlewamy zimną galaretkę. Miksujemy do dokładnego połączenia.
W osobnym naczyniu ubijamy śmietanę ze Śnieżką. Do ubitej śmietany wlewamy ser z galaretką, mieszamy mikserem, szybko wylewamy na jedną część biszkopta i przykrywamy drugą.
Na patelni roztapiamy masło, wsypujemy kokos i całość rumienimy na małym ogniu.
Górę ciasta smarujemy dżemem brzoskwiniowym, na to wykładamy zrumieniony kokos.
Komentarze