Królik w sosie

Króliczek rozpływa się w ustach.

Dodany przez: lenuta

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 1 królik
  • 2 cebule
  • 3 żabki czosnku
  • Do natarcia królika:
  • 2 łyżki oleju
  • vegeta
  • śmietana słodka

Przygotowanie

  1. Dzień wcześniej wieczorem najlepiej królika podzielić na kilka części.
  2. Posmarować olejem i oprószyć vegetą.Owinąć folią i włożyć do lodówki na noc.
  3. Rano mięso kłaść na rozgrzany olej i smażyć. Po 20 minutach dodać cebule
  4. pokrojoną w piórka oraz czosnek. Gdy mięso zacznie lekko przywierać
  5. do patelni lekko podlewamy wodą.Mięso pieczemy w sumie 1 godzinę.
  6. Na koniec polewamy śmietaną.
mięso obiad sos danie królik
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze