Szpinak z boczniakami

Ocena:

4.59 (146)

  • 40 min.
  • dla 4 osób
Szpinak z boczniakami

Składniki:

  • 20 dag pęczaku
  • 50 dag szpinaku
  • garść rukoli
  • 20 dag boczniaków
  • łyżka oliwy
  • sól
  • 10 dag orzechów włoskich (albo nerkowca)
  • 5 dag żurawiny
  • SOS:
  • po łyżce oleju sezamowego i orzechowego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • łyżeczka brazowego cukru
  • łyżka octu balsamicznego
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz

Szpinak z boczniakami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Szpinak z boczniakami
  • Kaszę gotujemy w osolonej wodzie i odstawiamy pod przykryciem. W tym czasie myjemy szpinak i rukolę, osączamy. Boczniaki kroimy w paseczki i podsmażamy na oliwie, lekko solimy.
  • Orzechy prażymy na suchej patelni. Przygotowujemy sos: mieszamy olej sezamowy i orzechowy, sos sojowy, dodajemy cukier, ocet balsamiczny, posiekany czosnek i pieprz.
  • Łączymy wszystkie składniki sałatki z kaszą, dodajemy sos. Posypujemy orzechami i żurawiną.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne