roladka_migdalowa

Roladka migdałowa

Ocena:

4.57 (199)

  • 30 min.
  • dla 10 osób
Słodkie i nadziane tym co najlepsze;-)

Składniki:

  • 6 - 7 paczek herbatników
  • 1 kostka masła roślinnego
  • 2 jajka
  • 1 szklanka cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • 1/2 szklanki płatków migdałowych
  • rodzynki
  • 1/2 szklanki wiórek kokosowych
  • 2 łyżki kakao

Roladka migdałowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z masłem, cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę
  • 2. Herbatniki zmielić na mączkę i dodać do masy dosypać kakao
  • 3. Wymieszać na gładką lepką masę.
  • 4. Masę rozłożyć na folii spożywczej na grubość 2 cm, wysypać na placek płatki migdałowe, wiórki i rodzynki
  • 5. Zwinąć ciasto w roladkę zawinąć w folię i włożyć na pół godziny do lodówki
  • 6. Po wyjęciu z lodówki, posypać kolorowymi wiórkami i podawać na zimno!
  • 7. Gdy nie masz czasy na robienie roladki możesz masę przełożyć do małych foremek (np gumowy pojemnik na kostki lodu) i włożyć na 15 minut do zamrażalki. Po wyjęciu obtoczyć w wiórkach kokosowych;-)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne