Minikebaby na ostro

Ocena:

4.49 (189)

  • 40 min.
  • dla 6 osób
Minikebaby na ostro - dla miłośników pikantnych dań!

Składniki:

  • • ½ kg mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
  • • 1 jajko
  • • 1 średnia cebula
  • • 3-4 ząbki czosnku
  • • 1 łyżka mąki
  • • 3 łyżki oleju
  • • sól, pieprz, majeranek, ostra papryka do smaku
  • • Sos musztardowo-paprykowy Tarsmak

Minikebaby na ostro - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Pod koniec smażenia dodać posiekany drobno czosnek, mąkę i smażyć jeszcze przez chwilę, by mąka straciła surowy smak. Całość dodać do mięsa, wbić jajko, przyprawić i dokładnie wyrobić. Wyrobione mięso podzielić na 6 równych porcji. Porcje uformować w zgrabne podłużne kotleciki i nadziać je na drewniane patyczki do szaszłyków. Minikebaby smażyć na oleju ok. 20 minut, co jakiś czas obracając. Podawać z Sosem musztardowo-paprykowym Tarsmak.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne