Zupa - Zielona Wiejska

Ocena:

4.41 (157)

  • 3 godz. 0 min.
  • dla 6 osób
Zupa - Zielona Wiejska

Składniki:

  • 1,5 l bulionu wołowego
  • sól
  • 70 dag mostka wołowego
  • 50 dag małych ziemniaków
  • 20 dag krótkiego makaronu szpinakowego
  • po 1/2 paczki mrożonej fasolki szparagowej, bobu i groszku (najlepiej w strączkach)
  • pieprz
  • 6 łyżek gotowego pesto z bazylii
  • kawałek parmezanu

Zupa - zielona wiejska - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Przepis na zupe - Zielona Wiejska
  • Bulion zagotowujemy z łyżeczką soli, wkładamy mięso i gotujemy na małym ogniu ok. 2 godz. 20 min. Przed końcem dokładamy obrane, przecięte na połówki lub ćwiartki ziemniaki. Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku, mniej więcej w połowie gotowania dokładamy do niego mrożone warzywa i gotujemy, aż wszystko będzie jędrne, odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
  • Ziemniaki i mięso wyjmujemy z bulionu, mięso kroimy w kostkę. Bulion przecedzamy przez sitko wyłożone dodatkowo gazą. Do talerzy rozkładamy makaron z warzywami i mięso z ziemniakami, oprószamy solą i pieprzem, zalewamy gorącym bulionem. Do każdej porcji dokładamy łyżkę pesto i posypujemy suto wiórkami
  • parmezanu.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne