Zupa z jabłek i pasternaku z imbirem

Ocena:

4.41 (167)

  • 60 min.
  • dla 5 osób
oryginalna zupa z prostych składników

Składniki:

  • 40 dag pasternaku pokrojonego w talarki
  • 25 dag kwaskowych jabłek obranych i pokrojonych na kawałki
  • 2 cebule pokrojone w plasterki
  • 1 łyżka masła
  • 3 listki laurowe
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • ½ łyżeczki imbiru
  • 1 szkl mleka sojowego lub jogurtu
  • sól, pieprz

Zupa z jabłek i pasternaku z imbirem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cebulę, pasternak i jabłka udusić na patelni, pod koniec dodając masło. Dodać wodę, przyprawy i gotować aż pasternak zmięknie. Wyjąć listki i ziele ang, dodać jogurt i zmiksować.
  • Mój blog kulinarny http://smakuje.blox.pl
  • Facebook http://www.facebook.com/pages/Karteluszki-kulinarne-Doroty/123782097640533
  • Zapraszam
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne