Zupa włoska z imbirem

Przygotowanie: 20 minut Gotowanie: 30 minut Porcja: 350 kcal Składniki na 4 porcje

Dodany przez:

Zupa włoska z imbirem

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
350 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 30 dag kapusty włoskiej
  • mała cebula
  • kawałek świeżego imbiru (ok. 2 cm)
  • 400 ml rosołu (z kostki)
  • filet z piersi kurczaka
  • nieduży pomidor
  • łyżka oleju
  • sól, pieprz
  • 200 ml niesłodzonego mleczka kokosowego
  • pieprz cayenne
  • łyżeczka soku cytrynowego

Przygotowanie

  1. Kapustę włoską oczyścić, umyć, grubo pokroić. Cebulę i imbir oczyścić, pokroić na cienkie plasterki. Rosół zagotować, dodać kapustę, imbir i cebulę, gotować 5 minut pod przykryciem.
  2. Pierś kurczaka opłukać, osuszyć, pokroić w wąskie paski, podsmażyć na oleju. Wyłożyć na talerz, odstawić.
  3. Odlać połowę zupy, zmiksować, wlać mleczko kokosowe. Wymieszać, dolać do garnka z resztą zupy. Zagotować.
  4. Pomidor pokroić drobno, dodać do zupy wraz z podsmażoną piersią kurczaka. Doprawić solą, pieprzem i pieprzem cayenne oraz sokiem cytrynowym. Podawać z grzankami.
imbir obiad zupa kapusta włoska zupy zupy z kapusty włoska z imbirem
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze