Zupa włoska z imbirem

Ocena:

4.55 (157)

  • 20 min.
  • dla 4 osób
Przygotowanie: 20 minut
Gotowanie: 30 minut
Porcja: 350 kcal
Składniki na 4 porcje

Składniki:

  • 30 dag kapusty włoskiej
  • mała cebula
  • kawałek świeżego imbiru (ok. 2 cm)
  • 400 ml rosołu (z kostki)
  • filet z piersi kurczaka
  • nieduży pomidor
  • łyżka oleju
  • sól, pieprz
  • 200 ml niesłodzonego mleczka kokosowego
  • pieprz cayenne
  • łyżeczka soku cytrynowego

Zupa włoska z imbirem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kapustę włoską oczyścić, umyć, grubo pokroić. Cebulę i imbir oczyścić, pokroić na cienkie plasterki. Rosół zagotować, dodać kapustę, imbir i cebulę, gotować 5 minut pod przykryciem.
  • Pierś kurczaka opłukać, osuszyć, pokroić w wąskie paski, podsmażyć na oleju. Wyłożyć na talerz, odstawić.
  • Odlać połowę zupy, zmiksować, wlać mleczko kokosowe. Wymieszać, dolać do garnka z resztą zupy. Zagotować.
  • Pomidor pokroić drobno, dodać do zupy wraz z podsmażoną piersią kurczaka. Doprawić solą, pieprzem i pieprzem cayenne oraz sokiem cytrynowym. Podawać z grzankami.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne