zupa serowa z klopsikami

Pyszna, szybka, bardzo syta zupka na wieczorne spotkania lub dla niespodziewanych gości

Zupydania mięsnePrzekąski

Czas przygotowania:
60 min.
Kalorie:
321 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.55 z 144 głosów)

Składniki:

  • 2 serki topione gouda
  • 2 łyżki margaryny
  • 1 łyżka mąki
  • 2 kostki bulionu drobiowego
  • kawałek por
  • mięso mielone
  • szczypta pieprzu

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Z margaryny i mąki przygotowac zasmażkę, powoli dodac serki topione, ciągle mieszając na małym ogniu. Następnie dodac 3 szklanki bulionu z kostki, zagotowac. Z przygotowanego mięsa mielonego ukulac maleńkie klopsiki i dodac do zupy, gotowac na maleńkim ogniu, żeby klopsiki niebyły surowe. Na koniec doprawic pieprzem i posypac pokrojoną w paseczki porą. SMACZNEGO

Kalorie: 321

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy