ZUPA GULASZOWA

zupa bardzo pozywna

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • po 40 dag chudej wieprzowiny i wolowiny
  • 6-8 ziemniakow
  • 2 straki czerwonej papryki
  • 4 cebule
  • 3 kostki bulionu warzywnego
  • 2 lyzki koncentratu pomidorowego
  • lyzka slodkiej papryki
  • po pol lzeczki ostrej papryki, tymianku i kminku
  • 3-4 lyzki posiekanej natki pietruszki
  • olej do smazenia
  • sol

Przygotowanie

  1. kostki bulionu rozpuscic w 2,5 l wrzatku.Cebule pokroic w cwiercplasterki i zeszklic na oleju.dolozyc mieso pokrojone w kostke, chwile smazyc,mieszajac, podlac kilkoma lyzkami bulionu warzywnego i dusic pod przykryciem.Gdy mieso bedzie prawie miekkie, wrzucic obrane ziemniaki i pokrojona w kostke papryke oraz wlac goracy bulion.Gotowac jeszcze 15 min.Na koniec dodac koncentrat pomidorowy i przyprawy, zagotowac.
wieprzowina obiad zupa Papryka wołowina
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze