Zupa grzybowa z kaszą gryczaną

Ocena:

4.43 (169)

  • 40 min.
  • dla 2 osób
Zupa grzybowa z kaszą gryczaną

Składniki:

  • 150 g świeżych grzybów lub 20 g suszonych,
  • 50 g kaszy gryczanej,
  • 4 łyżki oleju,
  • 40 g cebuli,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 łyżka przyprawy warzywnej,
  • 50 ml kwaśnej śmietany,
  • ocet,
  • natka pietruszki,
  • sól,
  • pieprz,
  • liść laurowy.

Zupa grzybowa z kaszą gryczaną - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Posiekać cebulę i czosnek. Grzyby pokroić w plasterki, a kaszę umyć. Rozgrzać olej i podsmażyć cebulę. Dodać grzyby i czosnek i dalej smażyć. Doprawić solą i przyprawą warzywną. Dodać kaszę, liść laurowy i zalać wodą. Gotować na małym ogniu. Doprawić pieprzem, dodać śmietanę wymieszaną z mąką. Doprawić octem i posypać natką pietruszki.
  • Nasz blog kulinarny: Kuchnia Ireny i Andrzeja - http://grumko.blox.pl
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne