Zapiekanka ziemniaczana z indykiem

Pychota :)

dodany przez: alien1985 alien1985

zapiekanki

Czas przygotowania:
60min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 171 głosów)

Składniki:

  • 5-6 ziemniaków
  • kawałek piersi indyka (ok. 1/4) może być z kurczaka
  • papryka czerwona
  • 2 cebule
  • 5-6 pieczarek
  • kawałek pora
  • 3 ząbki czosnku
  • mozzarella
  • sól
  • pieprz
  • papryka ostra
  • pestki dyni
  • olej

Sposób przygotowania:

  • pieczenie

Sposób podania:

  • na ciepło

Zapiekanka ziemniaczana z indykiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w pół talarki, ułożyć z w naczyniu, przyprawić solą i pieprzem. Cebulę i pieczarki pokroić i podsmażyć na oleju, dodać sól i pieprz, przełożyć do miski. Indyka pokroić w kostkę, podsmażyć razem z czosnkiem na oleju, przyprawić solą, pieprzem oraz dość dużą ilością papryki. Mięso wyłożyć na ziemniaki razem z tłuszczem, posypać pokrojoną w kostkę papryką i porem pokrojonym w talarki. Następnie wyłożyć cebulkę z pieczarkami. Zapiekać ok. 45-50 min. w temp. 180 stopni. Na wierzch W połowie pieczenia na wierzchu ułożyć mozzarellę pokrojoną w plastry i posypać pestkami dyni.
  • Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy