Zapiekanka z jaj

Ocena:

4.44 (163)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
Pyszna zapiekanka.

Składniki:

  • 5 jaj
  • 1 szklanka tartego sera
  • 1 szklanka tartej bułki
  • 3/4 szklanki mleka
  • sól
  • pieprz
  • czerwona sproszkowana papryka
  • 3-4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • 1/2 łyżki masła
  • sos pomidorowy
  • grzanki z bułki lub białego mleka

Zapiekanka z jaj - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Jaja umyć, oddzielić białko. Ubijając trzepaczka lub mikserem, wymieszać żółtka z mlekiem utartym serem, tarta bułką i zielona pietruszką. Dodać oddzielnie ubitą sztywną pianę z białek. Niski szeroki rondel posmarować masłem. Wyłożyć do rondla przygotowaną masę. Zapiec, wstawiając do nagrzanego piekarnika lub prodiża. Podawać zapiekankę wyłożoną na półmisku i obłożyć grzankami.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne