Zapiekane warzywa faszerowane kalafiorowym curry

Zapiekane warzywa faszerowane kalafiorowym curry to szybka przekąska na bazie wcześniej przygotowanego curry. Rodzinny obiad stanie się prawdziwą ucztą z zapiekanymi warzywami z dodatkiem curry.

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 154 głosów)

Składniki:

  • Kilka łyżek curry z kalafiora (link do przepisu poniżej)
  • Mielone mięso (lub krewetki)
  • Kilka ząbek czosnku
  • Kumin
  • Ryż ugotowany na półtwardo
  • Warzywa do faszerowania: papryki, pomidory, cukinie
  • Odrobina bulionu
  • Do posypania: zielenina
  • Sos do podania: gęsty jogurt, mielona papryka i czosnek

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Curry z kalafiora mieszamy z mielonym mięsem (lub krewetkami) podsmażonym z czosnkiem i kuminem, oraz ugotowanym na półtwardo ryżem.
  • Faszerujemy wydrążone papryki, pomidory lub cukinie, skrapiamy bulionem i zapiekamy, aż warzywa będą miękkie, ale jędrne.
  • Posypujemy zieleniną. Zapiekane warzywa faszerowane kalafiorowym curry podajemy z sosem na bazie gęstego jogurtu, mielonej papryki i czosnku.
  • Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 7/2018.

Porady

Zobacz: curry z kalafiora

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy