Walentynkowa zupa gulaszowa

Walentynkowa zupa gulaszowa

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 280 g łopatki bez kości
  • 150 g kiełbasy jałowcowej
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki pasty paprykowej ostrej
  • 2 łyżki smalcu
  • sól, pieprz, tymianek, słodka papryka
  • kminek mielony
  • 2 listki laurowe
  • 2 cebule
  • 1 czerwona papryka
  • opakowanie pomysłu na Węgierską zupę gulaszową Winiary
  • 300 g ziemniaków malutkich
  • garść żółtej fasolki szparagowej

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w kostkę lub paski, kiełbasę w krążki. Przełożyć do miski i przyprawić szczyptą soli, pieprzu, tymianku, pastą paprykową i wcisnąć czosnek, wymieszać i odstawić na 30 min. Cebulę pokroić w kostkę, paprykę w nieduże słupki, fasolkę ugotować w osolonym wrzątku dosłownie 2 min ( tak żeby nie była za miękka ). Na patelni roztopić smalec, popruszyć łyżeczką słodkiej papryki ( niech uwolni aromat ) włożyć mięso z kiełbasą i smażyć z 10 min, następnie dodać cebulkę i jeszcze chwilkę trzymać na ogniu.
  2. Połowę opakowania " pomysłu na zupę gulaszową - Winiary " wsypać do litra zimnej wody wymieszać. Wlać na patelnię niech się zagotuje ( łatwiej ściągnie się silikonową szpatułką wszystkie smaki z patelni ), przełożyć do garnka wsypać szczyptę kminku i liście laurowe. Gotować, aż mięso będzie miękkie ok 30 - 40 min. Jeśli zupa zrobi się za gęsta dolać wody i znów przyprawić do smaku.
  3. Ziemniaki obrać i pokroić w ćwiartki, dodać do zupy za 10 - 15 min będą gotowe, wtedy dodać paprykę, ugotowaną fasolkę i wsypać drugą połowę opakowania " pomysłu na zupę gulaszową - Winiary " tą ostrą. Gotować jeszcze z 5 - 8 min. Jak się lubi smacznym dodatkiem będzie świerze pieczywo.
mięso warzywa obiad kolacja zupa kiełbasa łopatka Papryka fasolka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze