Tort z wątróbki

Danie znakomicie smakuje i apetycznie wygląda a zwlaszcza dla tych kto lubi wątróbke.

dodany przez: swietik swietik

torty dania mięsne wątróbka naleśniki przekąski

Czas przygotowania:
60min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 202 głosów)

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
  • Ciasto na naleśniki :
  • -1kg wątróbki wieprzowej
  • -3jajka
  • -szklanka mleka
  • -3łyżki oleju
  • -cebula
  • -soda na końcu łyżeczki
  • -4łyzki maki pszennej
  • -sól ,pieprz, Vegeta
  • „Krem ”czosnkowy:
  • -mały słoiczek majonezu
  • -3-4ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

  • smażenie

Tort z wątróbki - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • PRZYGOTOWANIE:
  • 1. Wątróbkę przemleć na maszynce do mięsa.
  • 2. Cebule zetrzeć na tarce . Wszystkie składniki dodać do wątróbki i dobrze wymieszać lub zmiksować. Powinno wyjść jak ciasto na naleśniki.
  • 3. Z gotowego ciasta smażymy naleśniczki o średniej grubości .
  • 4. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę i dodajemy do majonezu, dokładnie mieszamy.
  • 5. Naleśniki smarujemy i przekładamy zrobionym kremem. Dekorujemy według swojego uznania.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy