Tort kokosowy z wiśniami

Ocena:

4.51 (188)

  • 50 min.
  • dla 4 osób
Przepis na pyszny tort kokosowy z wiśniami

Składniki:

  • 1/2 kostki masła
  • 10 dag cukru
  • 4 jajka
  • 10 dag mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5 dag wiórków kokosowych
  • tłuszcz do smarowania formy
  • 40 dag wiśni
  • 400 ml kremówki
  • 10 dag cukru pudru
  • 2 łyżki rozpuszczonej żelatyny
  • świeży kokos

Tort kokosowy z wiśniami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
  • ■ Masło utrzeć z cukrem, żółtkami, mąką, proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi. Z białek ubić sztywną pianę, delikatnie połączyć z przygotowaną masą. Przełożyć do natłuszczonej okrągłej
  • formy, piec 30 min w temperaturze 180˚C. Ostudzić, przekroić na 2 placki.
  • ■ Wiśnie umyć, osuszyć, oderwać ogonki, wydrylować. Połowę zmiksować. Kremówkę ubić z cukrem
  • pudrem, wymieszać z żelatyną. 1/3 masy połączyć ze zmiksowanymi wiśniami. Blaty przełożyć masą
  • z wiśniami. Wierzch posmarować bitą śmietaną, udekorować pozostałymi wiśniami i płatkami świeżego kokosa.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne