Tarta migdałowa z kremem z nerkowców i figami to propozycja na wegańskie ciasto a w dodatku ciasto bez glutenu. Miks mąk: migdałowe, owsianej i ryżowej sprawi, że to doskonała propozycja dla osób, które są na diecie bezglutenowej. Ciekawy krem z orzechów nerkowca, dzięki moczeniu ich i połączeniu z nasionami chia, będzie niezwykle aksamitny. Taka tarta migdałowa z figami to idealna propozycja nie tylko dla wegan!
StockFood
(średnia 4.59 z 161 głosów)
Porady
Tarta najładniej będzie prezentować się w prostokątnej formie, ale jeśli mamy okrągłą - także możemy ją zrobić. Nie tylko wegańska tarta z kremem z nerkowców z figami uda się perfekcyjnie, jeśli użyjemy formy do tarty z wyciąganym dnem. To pomoże ją ładnie pokroić i zaserwować gościom!
Wykwintna wegańska tarta migdałowa to dowód na to, że roślinne wypieki są równie pyszne, jak te w wersji z produktami odzwierzęcymi. Co ważne masło roślinne możemy zamienić także na margarynę wegańską.
Komentarze