Tajska wariacja na temat zupy rybnej:

Dwa w jednym . Bardzo lubię zarówno zupę rybną jak i kuchnię tajską .

Dodany przez:

Tajska wariacja na temat zupy rybnej:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 1 dzwonko z łososia
  • 1 ½ kostki bulionu rybnego Knorra
  • 3 porcje makaronu ryżowego wstążki
  • 1 zielona papryczka chilli
  • 3 plasterki ananasa z syropu
  • ½ czerwonej papryki konserwowej
  • garść usiekanej w paseczki sałaty lodowej
  • 2 łyżeczki pasty z trawy cytrynowej
  • 1 łyżeczka zielona pasty chilli
  • 2 łyżki mleka kokosowego
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 3 szklanki wody

Przygotowanie

  1. Zagotować wodę z kostką bulionową . Włożyć umyte dzwonko łososia. Gotować 15 minut. Wyjąć , pozbawić ości i skóry. Mięso rozdrobnić . Na oliwie obsmażyć przez 3 minuty sałatę , paprykę chilli, paprykę konserwową , ananas  , wrzucić do wywaru  . Gotować 5 minut. Dodać mięso z łososia . Zupę doprawić przyprawami i mlekiem kokosowym . W osobnym garnku zagotować wodę , wrzucić do niej makaron ryżowy, zestawić z gazu, przykryć i trzymać we wrzątku 5 minut. Odcedzić . Na talerzach układać porcje makaronu , zalewać zupą
ryby obiad zupa zupa rybna kuchnia tajska
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy