Szynka pieczona - obiadowa

extra swieże pieczone mięsko

dania mięsne

Czas przygotowania:
180 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.35 z 186 głosów)

Składniki:

  • szynka wieprzowa 1,5 kg
  • cebula 3 szt
  • sól,
  • pieprz,
  • czosnek,
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Szynkę myjemy, osuszamy, nacieramy przyprawami, układamy w naczyniu żaroodpornym. Odstawiamy na 1,5 h w chłodne miejsce. Następnie obkładamy mięso grubymi piórkami z cebuli, polewamy 3-4 łyżkami oliwy i pieczemy 1,5 h w 170 stopniach z termoobiegiem. Podajemy jako obiad z ziemniakami, dowolną surówką.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy