Szczupak z patelni wg Aleex

Wspaniałe rumiane dzwonka świeżutkiego szczupaka.

dodany przez: Aleex

Czas przygotowania:
2godz. 0min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.57 z 198 głosów)


Składniki:

  • • 1 sprawiony szczupak
  • • sól
  • • pieprz
  • • przyprawa do ryb
  • • mąka
  • • oliwa

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • 1. Tuszkę szczupaka pokroić na dzwonka jednakowej grubości.
  • 2. Kawałki ryby przełożyć do miski.
  • 3. Oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do ryb lub ulubionymi ziołami. Odstawić do lodówki na
  • kilka godzin lub na całą noc.
  • 4. Porcje ryby obtaczać w mące.
  • 5. Kłaść na gorący tłuszcz rozgrzany na patelni.
  • 6. Smażyć rybę z obu stron na rumiano.
  • 7. Zjadać od razu po przyrządzeniu.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy