Kalafior smażony w panierce

Ocena:

4.43 (205)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
pyszniutki

Składniki:

  • Kalafior
  • Sól, cukier i masło po 1 łyżeczce
  • ¼ szklanki mleka
  • Bułka tarta
  • 1-2 jajka roztrzepane z dodatkiem 1 łyżki oleju

Kalafior smażony w panierce - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kalafior umyć, podzielić go na większe różyczki.
  • Wrzucić do wrzątku z dodatkiem soli, cukru, masła i mleka.
  • Obgotować go al. ‘ dente.
  • Następnie dokładnie osączyć z wody.
  • Panierować w jajku i bułce tartej.
  • Smażyć na rozgrzanym, głębokim oleju
  • Smażyć na rumiano. Po usmażeniu posolić.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne