Suszone owoce w jarzynce

Przygotowanie: 15 minut
Oczekiwanie: 15 minut
Porcja: 230 kcal

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

sałatki przekąski

Czas przygotowania:
15min.
Kalorie:
230 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.55 z 173 głosów)

Składniki:

  • 1/2 kg marchewki
  • 2 jabłka
  • po 2–3 łyżki suszonych śliwek i moreli
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  • na zimno

Posiłek:

Suszone owoce w jarzynce - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Marchewki oczyścić, umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w niedużą kostkę. Morele i śliwki pokroić na małe kawałki (wcześniej można je namoczyć w wodzie).
  • Oliwę wymieszać z sokiem cytrynowym, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Marchewkę wymieszać z owocami, polać sosem, wymieszać, odstawić na 15 minut.

Kalorie: 230

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy