Sufleciki kukurydziane z glazurowanymi wątróbkami z drobiu

Ocena:

4.56 (142)

  • 35 min.
  • dla 1 osoby
kukrydza bardzo dobrze wpływa na pracę naszego serca ponadto jest sycąca.

Składniki:

  • 170 g kukurydzy z puszki
  • 60 g mąki
  • 30 g mleka
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 250 g śmietany
  • sól
  • pieprz
  • masło do smarowania foremek
  • 150-200 g wątróbek drobiowych
  • 150 ml sos pieczeniowy
  • 100 ml olej do smażenia
  • cukier
  • ew. świeży szczypiorek
  • zioła do dekoracji

Sufleciki kukurydziane z glazurowanymi wątróbkami z drobiu - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Zmiksować 120 g kukurydzy, mąkę ziemniaczaną, mleko, jajko i żółtko. Dodać śmietanę, przyprawić. 50 g kukurydzy odłożyć do wysypania natłuszczonych masłem foremek. Masę przelać do foremek, piec 10 minut w temp. 200 st. C.
  • W czasie pieczenia suflecików podsmażyć na oleju wątróbki z dodatkiem cukru, podlać sosem pieczeniowym, dusić około 5 minut.
  • Upieczone sufleciki wyjąć z pieca, udekorować glazurowanymi wątróbkami i ziołami, podawać na ciepło. Więcej na http://smaker.pl/kulinarne-fajerwerki
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne