Spaghetti z łososiem i koperkiem

szybka i smaczna potrawa na piątek:) i dla zapracowanych

dania z makaronem

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.57 z 185 głosów)

Składniki:

  • Makaron spaghetti
  • 2 łyżki białego wina
  • 300 gram łososia świeżego/ u mnie 1 opakowanie z Biedronki/
  • 1 duża cebula posiekana w kostkę
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 łyżka masła+ 1 łyżka oleju do smażenia
  • 1 cytryna
  • Sól, pieprz cytrynowy
  • Po szczypcie cukru i Vegety.
  • Mozzarella z zalewy u mnie 3 małe kulki

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Łososia pozbawić skóry, opłukać i pokroić go w kostkę. Skropić sokiem z cytryny i przyprawić solą oraz pieprzem cytrynowym. Odstawić na 30 minut.
  • W tym czasie na rozgrzanym masełku z olejem zeszklić cebulkę z cukrem i Vegetą oraz podlać 1 łyżką wina białego. Dodać łososia, podsmażyć, dodać koperek, ewentualnie jeszcze doprawić .
  • Spaghetti ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki białego wina.
  • Gdy będzie już al.’ dente osączyć, wyłożyć na talerz i dodać usmażonego łososia, wierzch posypać startą mozzarellą

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy