Spaghetti z łososiem i koperkiem

szybka i smaczna potrawa na piątek:) i dla zapracowanych

Dodany przez:

Spaghetti z łososiem i koperkiem

Makarony

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • Makaron spaghetti
  • 2 łyżki białego wina
  • 300 gram łososia świeżego/ u mnie 1 opakowanie z Biedronki/
  • 1 duża cebula posiekana w kostkę
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 łyżka masła+ 1 łyżka oleju do smażenia
  • 1 cytryna
  • Sól, pieprz cytrynowy
  • Po szczypcie cukru i Vegety.
  • Mozzarella z zalewy u mnie 3 małe kulki

Przygotowanie

  1. Łososia pozbawić skóry, opłukać i pokroić go w kostkę. Skropić sokiem z cytryny i przyprawić solą oraz pieprzem cytrynowym. Odstawić na 30 minut.
  2. W tym czasie na rozgrzanym masełku z olejem zeszklić cebulkę z cukrem i Vegetą oraz podlać 1 łyżką wina białego. Dodać łososia, podsmażyć, dodać koperek, ewentualnie jeszcze doprawić .
  3. Spaghetti ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki białego wina.
  4. Gdy będzie już al.’ dente osączyć, wyłożyć na talerz i dodać usmażonego łososia, wierzch posypać startą mozzarellą
ryby obiad kolacja mozzarella łosoś makaron spaghetti
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy