Smarowidło na kanapki z podgardla

Ocena:

4.51 (148)

  • 20 min.
  • dla 2 osób
Bardzo smaczny dodatek do kanapek.

Składniki:

  • ok. 40 dkg podgardla wieprzowego wędzonego
  • 1/2 cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • 1/2 łyżki majeranku
  • 1 szczypta chili
  • sól czosnkowa - wg uznania

Smarowidło na kanapki z podgardla - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać do niej posiekany czosnek. Dodać również majeranek, chili i odrobinę soli czosnkowej, chwilę razem smażyć. Podgardle wędzone bez skóry pokroić na mniejsze kawałki. Zmielić dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa razem z usmażoną z przyprawami cebulą. Dokładnie wymieszać. Smarowidłem smarować kanapki.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne