ŚLEDZIE W SOSIE POMIDOROWYM

Szybka i niedroga przekąska

sos pomidorowyPrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.24 z 219 głosów)

Składniki:

  • 500g śledzi solonych
  • 2 średnie cebule
  • 4 łyżki oleju
  • łyżka octu
  • łyżeczka cukru, pieprz, sól
  • 2 ziarenka ziela angielskiego i 1 listek laurowy
  • słoiczek koncentratu pomidorowego

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Śledzie pokroić w grubszą kostkę. Do rondelka wlać olej, wrzucić cebulę, dodać koncentrat pomidorowy jeśli będzię za gęste można dodac troszeczkę przegotowanej wody trochę podgotować przy końcu dodać sól,pieprz do smaku, ocet i listek laurowy oraz ziele angielskie. Po wystygnięciu zalać tym śledzie.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy