sledzie_w_sosie_pomidorowym

ŚLEDZIE W SOSIE POMIDOROWYM

Ocena:

4.21 (224)

  • 30 min.
  • dla 5 osób

Szybka i niedroga przekąska

Składniki:

  • 500g śledzi solonych
  • 2 średnie cebule
  • 4 łyżki oleju
  • łyżka octu
  • łyżeczka cukru, pieprz, sól
  • 2 ziarenka ziela angielskiego i 1 listek laurowy
  • słoiczek koncentratu pomidorowego

Śledzie w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Śledzie pokroić w grubszą kostkę. Do rondelka wlać olej, wrzucić cebulę, dodać koncentrat pomidorowy jeśli będzię za gęste można dodac troszeczkę przegotowanej wody trochę podgotować przy końcu dodać sól,pieprz do smaku, ocet i listek laurowy oraz ziele angielskie. Po wystygnięciu zalać tym śledzie.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne