skrzydelka_pod_kwasnia_pierzynka

Skrzydełka pod kwaśnią pierzynką

Ocena:

4.49 (176)

  • 2 godz. 0 min.
  • dla 5 osób

Coś niezwykłego, ale smacznego:)

Składniki:

  • 5 skrzydełek z kurczaka
  • 1 kg kiszonej kapusty
  • 1 kostka rosołowa (drobiowa)
  • MARYNATA:
  • 5 łyżek oleju
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka musztardy
  • sól
  • pieprz

Skrzydełka pod kwaśnią pierzynką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Z podanych składników zrobić marynatę. Do niej wkładać skrzydełka i odstawić do lodówki najlepiej na noc.
  • Wyciągnąć skrzydełka z marynaty i przełożyć je do wysokiej pieczeniowej blachy.
  • 0,5 litra wody zagotować i dodać kostkę rosołową. Wymieszać i dodać do marynaty. Znowu wymieszać i polać tym skrzydełka.
  • Piec w temp. 200 stC ok godziny. Po pół godziny znów polać marynatą. Co 10 minut przewracać skrzydełka.
  • Po godzinie do skrzydełek dodać kiszoną kapustę (jeżeli jest twarda to wcześniej ją ugotować) i znowu polać wywarem.
  • Piec kolejną godzinę
  • co 15 minut przewracając mięso z kapustą.
  • Podawać z ziemniakami. Smacznego obiadu:)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne