skrzydelka_po_meksykansku

Skrzydełka po meksykańsku

Ocena:

4.52 (163)

  • 50 min.
  • dla 3 osób

Proste danie, a wywar może stanowić bazę dla barszczu idealnie pasującego do skrzydełek.

Składniki:

  • 1 kg. ugotowanych w rosole skrzydełek
  • 2 opakowania przyprawy do dań meksykańskich
  • 3 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Skrzydełka po meksykańsku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ugotowane skrzydełka wystudzić. Obsypać przyprawą meksykańską. Odstawić na pół godziny do lodówki. Do bułki tartej dodać trochę przyprawy meksykańskiej
  • skrzydełka obtoczyć w jajku i bułce. Obsmażyć na oleju na złocisty kolor.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne